Yüzde Kılcal Damar Tedavisi

Kılcal damar nedir?

Kılcal damarlar ince damarların çapının büyümesi, genişlemesi ve yüzeye yakın ince bir çizgi olarak görünür hale gelmesiyle oluşur. Toplumda oldukça yaygın olan bu damarlanma, yüz ve bacaklarda daha sık görülmekle birlikte vücutta herhangi bir bölgede de oluşabilir. Genellikle açık tenli insanlarda ortaya çıkar. Ciltte hassasiyet yaratan kılcal damarlar, kırmızı lekeler ve yüzde kırmızılığa sebep olabilir. Özellikle yüzde görülen kılcal damarlanma kişilerin psikolojilerini, iş ve sosyal hayatlarını da olumsuz yönde etkileyebilir.

Yüzde kılcal damarlar neden oluşur?

Yüzdeki kılcal damar tedavisi nasıl yapılır?

Günümüzde kılcal damar tedavisi lazer ve ışık tedavileriyle etkili ve başarılı bir şekilde yapılmaktadır. KTP lazer ve IPL uygulaması sık kullanılan yöntemler arasındadır. Uygulama sırasında kılcal damar boyunca lazer ışını uygulanır.

Lazerle kılcal damar tedavisi, ince kılcal damar çatlamasında kullanılır. Lazer ışınlarının hedefi kanda bulunan oksihemoglobindir. Kılcal damarlara lazer ışınları gönderilir. Aşırı ısınmayla zarara uğrayan damarlar zaman içinde yavaş yavaş kaybolur. Kalın damarlarda ince damarlara göre daha kısa sürede iyileşme gözlenir. Kalın damarlar, daha çok kan ve oksihemoglabin taşıdığı için damarın genişliği bu noktada önemlidir.

Bu yöntemler rozasea, flushing (kızarma nöbetleri) gibi şiddetli yüz kızarıklıkları içinde uygulanabilir.

Lazerle yüzde kılcal damar tedavisi kaç seans sürer?

Yüzde kılcal damar tedavileri kişinin cilt tipine bağlı olarak 3-4 seans gerektirir. 3-4 haftada bir seansların tekrarlanması çoğunlukla uygun olur. 1-2 seanstan sonra tedavinin etkisi gözlenmeye başlar, 3 seanstan sonra tam etkisi ortaya çıkmaya başlar. Kılcal damarın kalınlığı, yerleşimi ve oluşum nedeni seans süresini etkileyen etmenlerdendir. Özellikle burun üstündeki ince kılcal damarların iyileşmesi daha uzun seanslar gerektirebilir.

Şiddetli yüz kızarıklığı ve kılcal damarı olan hastalarda tedavi sonrası 3-6 ayda bir hastanın seansları tekrarlanırsa, daha etkili sonuçlar alınır ve hastalığın tekrarlanması engellenebilir.

Yüzde kılcal damar tedavisi kimlere uygulanmaz?

Lazerle yüzde kılcal damar tedavisi gebelere, kanama bozukluğuna sahip kişilere, epilepsi hastalarına, kalp pili taşıyan kişilere uygulanmaz. Bunun haricinde her yaş grubuna ve ten rengine lazerle kılcal damar tedavisi uygulanabilir.

Uygulama yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

Kılcal damar tedavisi yaptıranlar işlem sonrası güneş koruyucu kullanmalıdır. Güneşin dik olduğu öğlen saatlerinde güneş altında kalmamaya özen göstermeli ve şapka kullanmalıdır.

Yüzde kılcal damar tedavisinin yan etkileri nelerdir?

Uygulama yapılan bölgelerde hafif kabarma, kızarıklık ve bazen küçük kabuklanmalar da görülebilir. Ancak birkaç gün içinde bu şikayetler geçer.

Yüzde kılcal damar tedavisinde acı hissedilir mi?

Tedavi esnasında ısıdan kaynaklı hafif bir ağrı hissiyatı olabilir fakat geçicidir. Cihazlarda bulunan soğutma sistemleri ile ağrı hissi azaltılır.

Yüzde kılcal damar tedavi fiyatları nedir?

Uygulanacak tedavi hastanın ihtiyacına ve cilt yapısına göre belirleneceğinden, yüzde kılcal damar tedavi fiyatları kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Yüzde kılcal damar tedavileri için Dermatoloji Doktorlarımız Tuğba Türe ve Eda Tiftikçi neler diyor?

Doktorlarımız sizleri bilgilendirmek amacıyla bu genel bilgileri sunmuştur ancak bu bilgiler herkes için aynı olmayabilir. Hangi tedavinin yapılacağı gibi konular için internetteki bilgilere güvenmemeniz önerilir. Birebir muayene ile kişiye en uygun tedavi protokolleri belirlenir. Detaylı bilgi ve randevu için Lotus Dermatoloji’yi arayabilirsiniz.